2015. szeptember 5., szombat

Kinyílt a világ

Alig hogy megnyitottuk a pincét, máris lehetőség adódott arra, hogy a budajenei búcsún megmutassuk magunkat és a borainkat az érdeklődőknek. A pincesoron berendezkedtünk egy mini standdal, ami nagyon rövid időn belül kicsinek bizonyult. Álmodni sem mertünk volna akkora sikerről, mint amit ott tapasztaltunk.
Amikor elkezdtünk komolyan foglalkozni a borkészítéssel, az volt a cél, hogy a helyiek elsősorban helyi bort igyanak, ezt persze nem kizárólag a településre értettük, hanem hogy szép lassan a környékbeli borkedvelőkkel is megismertetjük majd a borainkat.
A búcsún ez teljes mértékben visszaigazolódott. A hozzánk ellátogatók nagyra értékelték, hogy helyiek vagyunk, hogy Budajenő és ismerős figura is megjelenik a címkéken, és hogy mi magunk ott állunk az asztal mögött, akik készítettük a borokat, és nem bíztuk őket idegenekre, így személyes és bensőséges volt az egész. Olyannyira, hogy többet is kellett fordulnunk, hogy feltöltsük a készletet, és ennél nagyobb elismerés nem igen kell egy induló pincének.



A 14. perctől látható a Reisner Pince a BKTV műsorában


Ipacs Zsolt barátunktól kaptunk meghívást a Budaörsön lévő pincéjének kertjébe, ahol két másik pincével együtt vendégül látott bennünket, és megkért, hogy vigyünk a borainkból, hogy megmutathassuk a nála rendezett kerti koncertre látogatóknak. A kerti koncerteknek ez csak a kezdete volt, nem sokkal később Kósa Gabi, a Rakottkert gasztro blog szerzője kért meg, hogy töltsünk nála egy estét, vigyük el a borainkat a vendégeinek, akiknek ő maga főz a saját kertjükben, közben pedig a Szeder zenekar ad egy kis esti kerti gasztro koncertet. Na ezek azok a meghívások, amiknek nem lehet ellenállni. A Szeder zenekar Piaci sanzonja azóta is nagy kedvencünk :)





Ipinél találkoztunk Mátéffy Krisztivel, a Dolce Vita Bor és Delikát tulajdonosával, akivel nagyon jót beszélgettünk, és aki később meghívott bennünket az évadnyitó borkóstolójára a Dolce Vitába. A kóstoló az előkertben zajlott, a hangulat fantasztikus volt, és nagyon örültünk, hogy itt is ismerős borászokkal - Megyeri Tomival a Megyeri-Hanti Pincétől és Babiczki Lacival a Babiczky Wine-tól - mesélhettünk a vendégeknek, és természetesen egymás borait is nagy örömmel kóstoltuk.

A kóstolósor - remek borokat kóstolhattunk

A hely hangulatát nem lehet leírni, mindenkinek el kell oda látogatni

A szervezők és a borászok

Backstage :)

Ezt a rendezvénysorozatot a Bor és Művészet Fesztivál zárta Tökön, de természetesen csak a beszámolóban, hiszen előttünk van még a Budajenei Szüret és a Telki Nyárbúcsúztató Piknik.
Tökön otthon voltunk múlt hét végén, hiszen az ottani pincesoron Tamás családjának csodaszép pincéje van, így abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy nem pavilonban állítottunk ki, hanem kinyitottuk a családi pincét, berendezkedtünk, és ott fogadhattuk a vendégeket. A program nagyon jó volt, a pincesornál autentikusabb helyen nem lehetett volna találni, így reméljük, hogy jövőre is ott lehetünk.
Ezek a rendezvények a nagy találkozások helyszínei általában, és mindig nagyon örülünk, ha találkozunk olyan borkedvelőkkel, akikkel egy korábbi rendezvényen ismerkedtünk meg. Most is volt ilyen, a Dolce Vitában megismert vendégekkel Tökön is találkoztunk, akik miután hallották tőlünk, hogy micsoda remek rendezvény lesz, két kerékre pattantak, és kitekertek borozni a fővárosból.

A budajenei Reisner a töki családi pincében

A Rézi lett a címlaplány

Nyitás előtti csend
A nagy találkozások világszerte működnek. Augusztus elején a Maaner Eulen Tánccsoporttal felkerekedtünk, és elutaztunk a svédországi Helsingborgba, hogy részt vegyünk a hagyományos Europeade folk fesztiválon, ahol 6000 táncos, zenész és énekes találkozott és mulatott együtt 5 napig. Itt találkoztunk egy fellépésen egy belga fiúval, aki magyarul szólt hozzánk, és a következő héten pedig már Budajenőn koccintottunk a Reisner Pincében, magyarul beszélgetve táncokról, zenékről, borokról, utazásokról, barátokról, és kiderült, hogy vannak közös ismerőseink, ő pedig borral foglalkozik Belgiumban, így mindjárt kért is a mieinkből, hogy elvigye mutatóba. Így már mondhatjuk, hogy a Reisner borok megjárták Svédországot és Belgiumot is :)

Reisner on the beach

Most felkészülünk a budajenei és a telki rendezvényekre, közben pedig már mossuk a prést, a ládákat és a tartályokat, felkészítjük a pincét, mert alig 1-2 hét, és újra megtöltjük friss musttal, hogy azután jobbnál jobb borok készülhessenek belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése