2013. április 14., vasárnap

Újra Moravanka-koncert Magyarországon!

Mielőtt elárulnám a részleteket, jöjjön egy rövid beszámoló a 3. Budajenei Borútról.

Pénteken este megtartottuk a most már hagyományosnak mondható borutat. Egész nap szorítottunk, hogy tartson ki a jó idő, de kezdés előtt pár perccel már szemerkélt az eső, kicsivel később pedig rákezdett rendesen, és abba se hagyta. Bennünket mondjuk nem annyira zavart, csak egy kicsit macerás volt pincétől pincéig nyakig vízben sétálni - de nem gond, így is jó volt :)
A mindenkori fotósunk idén nem tartott velünk, mi pedig rendes pincegazda módjára a vendégekkel foglalkoztunk, úgyhogy nem tudjuk megmutatni a majdnem hatvan résztvevőt, az üstben főtt pörköltet, a pincéket, amiket kinyitottak a gazdáik, hogy vendégül lássanak mindenkit, a pogácsákat, az életmentő zsíros kenyeret az utolsó pincében, a nótázó helyieket a nótázó testvérvárosi elöljárókkal, és a kellemesen elfáradt arcokat a végére.
Nagyon jó volt, jövőre jön a folytatás!

És akkor jöhet a programajánlónk:

2008-ban a hagyományos mányi lovasnapokra a Mányi Lovasegyesület meghívta a híres Moravanka együttest, akkor fergeteges koncertet adtak, és azóta is azt reméltük, hogy az akkori felállásban láthatjuk őket még egyszer Magyarországon.

Kép innen


A mányiak is ezt szerették volna, ezért idén újra elhozzák nekünk a zenekart, úgyhogy május 4-én a mányi lovaspályán mi biztosan ott leszünk a koncerten, és persze egész hétvégén, mert rengeteg programmal készülnek, ezt semmiképpen nem szabad kihagyni.
Mi minden fúvószenét kedvelőt arra biztatunk, hogy aznap tartson velünk, mert nem mindennapi élményben lesz részünk!
Az előzenekarok műsorát sem szabad kihagyni!

A lovasnap programja

Április 30-án is lesz program, nem is akármilyen! Tavaly állítottuk Budajenő 1. májusfáját, és azt reméltük, hogy ebből is hagyomány lesz. Jó úton haladunk, mert idén is felállítjuk a falu májusfáját a Fő téren, ahová szeretettel várunk mindenkit. Lehet segíteni gödröt ásni, fát állítani, koszorút díszíteni, és megint ott lesznek a Kövér Hattyúk, akik hoznak hangszert is, hogy még jobb legyen a hangulat.

Ugyanaznap Mányon is felállításra kerül a májusfa, amit minden évben a Maaner Eulen állít a Leimen-ház udvarán, ez persze nem nyilvános program, de az arra járókat mindig szívesen látjuk egy kis ásásra, kötélhúzásra, elkel a segítség.

Ezekkel elindul a tavaszi fesztiválozós időszak, így mi is egyre gyakrabban jövünk programajánlókkal, és azt reméljük, hogy mindig több ismerőssel találkozunk ezeken a rendezvényeken.
Ha valamit kifelejtenénk, senki ne habozzon szólni, hogy megoszthassuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése